Niet de inzet van dirigent Leon van Veen, maar het fluitje van de conducteur. Dat was zaterdagochtend 8 juni het eerste dat koorleden van Promising Voices hoorden. Het koor maakte zich op voor hun jubileumconcert in Den Bosch. Het interkerkelijke koor bestaat dit jaar namelijk 30 jaar en dat vierde het koor op een wel heel bijzondere plek. Namelijk in de monumentale Sint-Janskathedraal.

De treinrit was een prima opwarmer voor de dag, omdat de koorleden elkaar zo nog beter leerden kennen. De leden die wel de drukte op de A12 trotseerden, gebruikten hun tijd goed om alvast in te zingen. Na het verkennen van de stad én het nuttigen van een Bossche bol was het tijd voor de katholieke mis onder leiding van plebaan Vincent Blom.

Eucharistieviering en inloopconcert
Onder toeziend oog van een kleine honderd bezoekers, waaronder meegereisde fans, bracht Promising Voices tijdens de eucharistieviering onder andere ‘Song of remembrance’ over het laatste avondmaal ten gehore. Aansluitend op de middagmis volgde een inloopconcert, waarbij het geleidelijk steeds drukker werd, doordat daar ook veel dagjesmensen en toeristen op afkwamen. Naast vertrouwde nummers galmde het ‘A thousand storms’  door de basiliek. In deze meeslepende ballad zingt het koor over dat de belofte van God groter is dan elke storm. Ook, en misschien wel juist, in deze tijd. Daarna volgde het lied ‘Undivided’ over hoe verschillend we ook zijn en ons geloof beleven, dat we allen verbonden zijn in Jezus. Een aantal bezoekers was tijdens het onverwachtse concert tot tranen toe geroerd. Voor de koorleden zelf vormde het uitvoeren van het ‘Hallelujah’ van Händel in zo’n imposante ruimte met een geweldige akoestiek en een nagalm van enkele seconden één van de vele hoogtepunten.

Rondleiding en afsluiting
Na de inspanningen van het koor en dirigent was er tijd voor ontspanning. Eerst een rondleiding door en om de Sint-Jan en ter afsluiting van de feestelijke dag een gezellige bbq bij één van de koorleden.

Welkom!
Afgelopen zaterdag bleek maar weer: Zingen verbindt, ontroert, geeft energie en is goed voor je! Wil je kennismaken met het koor en een keer mee komen zingen? Interkerkelijk koor Promising Voices repeteert op dinsdagavond tussen 20:15 en 22:15 uur in de Ichtuskerk in Bodegraven. De koorleden zijn tussen de 18 en 60 jaar oud. Vanaf 16 jaar ben je welkom om kennis te komen maken.
Meer info? Klik hier!

© 2015 Promising Voices | Interkerkelijk koor | Cookiebeleid
Top
Volg ons: