10
november
20:00 — 23:00
Sint Jan, Gouda
Laden Evenementen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Interkerkelijk koor Promising Voices is uitgenodigd haar medewerking te verlenen aan een benefietconcert. Christelijk Waddinxveens Mannenkoor “De Gouwestem” organiseert een benefietconcert in de Goudse St. Janskerk. Het concert vindt plaats op dinsdag 10 november a.s. en staat in het teken van zendingswerk in Bosnië. Mannenkoor “De Gouwestem” staat onder leiding van dirigent Martin Mans.

Het mannenkoor “De Gouwestem”, dat 180 leden telt, heeft een aantal gastkoren en gastmuzikanten uitgenodigd voor het benefietconcert. Zo zal het mannenensemble van “The Martin Mans Formation” zingen, net als “Promising Voices” onder leiding van Leon van Veen. Daarnaast zal de bekende mezzosopraan Maria den Hertog haar medewerking verlenen. Fluittiste Trudi Bos zal niet alleen dwarsfluit spelen maar is tevens de gastvrouw bij dit concert.

Het orgel van de monumentale St. Janskerk wordt bespeeld door organist Aarnoud de Groen. Jonge klaviervirtuoos Mark Brandwijk is te vinden achter de vleugel, trompettiste is Jantine Kalkman en Martin Snel achter de drums. Het programma is samengesteld door dirigenten Martin Mans en Leon van Veen. Het programma bestaat uit koor- en samenzang met voor elk wat wils.

Het doel van het benefietconcert is geld inzamelen voor het zendingswerk in Bosnië. Namens Stichting Proplan zal Willem Pronk dit doel tijdens het concert nader toelichten.

Het concert in de Goudse St. Janskerk begint om 20.00 uur. De kerk is open om 19.15 uur en het concert is omstreeks 22.00 uur afgelopen. De entree bedraagt 15 euro in de voorverkoop en tot 16 jaar € 7,50. Aan de kerk betaalt men € 17,50 per persoon en tot 16 jaar € 8,75.

Voorverkoop van toegangskaarten via de koren en de koorleden en bij:

De Baanderij en Stichting Proplan, Industriestraat 1, Gouda
Sonneveld Kantoorboekhandel, Kon. Wilhelminaplein 5, Waddinxveen
Boekhandel Smit, Korte Tiendeweg 19, Gouda
Boekhandel Samma aan de Turfmarkt 18, Gouda
Fam. Pronk, Middelweg 36B Moordrecht
www.stichtingproplan.nl
www.degouwestem.nl

Nadere informatie over dit Benefietconcert kunt u vinden op zowel de website van het koor www.degouwestem.nl of op www.stichtingproplan.nl

Martin Mans, organist & dirigent

Martin Mans werd in 1965 geboren in Melissant. Op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee ontdekte hij ook zijn voorliefde voor het orgel. Martin Mans kreeg als zevenjarige jongen zijn eerste orgellessen, nam als elfjarige de begeleiding van verschillende koren op zich en werd als twaalfjarige vaste kerkorganist van de kerk in zijn geboorteplaats. In zijn jeugdjaren won Mans verschillende concoursen. De orgelbespeling op veertienjarige leeftijd voor de NCRV-radio volgde de concoursen al snel op. De basis van zijn orgelspel werd dus al op jonge leeftijd gevormd. Naast zijn orgelstudie professionaliseerde Martin Mans zich in koordirectie.

In 1995 werd Mans organist van de Breepleinkerk in Rotterdam, waar hij tot de dag van vandaag actief is. Hij werkte mee aan meer dan vijfhonderd cd-opnamen. Vol enthousiasme maakte hij vervolgens een reeks dvd’s. Martin Mans kreeg door zijn verkoopsuccessen één platina en twee gouden cd’s. Dit heeft Mans niet bereikt door stil te zitten. Hij geeft per jaar gemiddeld tweehonderdenvijftig concerten en niet alleen binnen de landsgrenzen. Buitenlandse concertreizen voerden hem door Europa, Canada, Amerika, Australië en Zuid-Afrika.

Martin Mans treedt regelmatig op voor radio en televisie. Hij begeleidt en dirigeert diverse koren en bekende artiesten, toont een ongekend enthousiasme voor nieuwe projecten en vormt samen met pianist Jan Vayne het duo ‘klaviervirtuozen’. Daarnaast is hij artistiek leider van The Martin Mans Band. Hij is dirigent van het Christelijk Waddinxveens Mannenkoor de Gouwestem, mannenkoor Noord-West Veluwe uit Nijkerk, het Zaans Interkerkelijk Mannenkoor en hij leidt de mannenensembles The Martin Mans Formation de Urker Mans Formatie. Met zijn Vocalgroup VOICE brengt hij klassieke en popularie koormuziek van hoog niveau. Zeer bijzonder is zijn dirigentschap van het Canadese Mannenkoor LIBERTAS “The Voice of Liberty”. Een aantal keren per jaar reist hij naar Ontario in Canada om leiding te geven aan dit mannenkoor.

Uniek is de serie Kathedraalconcerten, waar jaarlijks duizenden bezoekers op af komen. Daarnaast schrijft hij muziek voor orgel, koor en orkest in diverse bezettingen.

Gegevens

Datum:
10 november 2015
Tijd:
20:00 - 23:00 UTC+1
Site:
facebook.com