Promising Voices

Interkerkelijk koor Promising Voices is in januari 1994 opgericht. Het koor, onder leiding van dirigent Leon van Veen, heeft ruim 60 enthousiaste leden. Bodegraven is sinds de oprichting de standplaats van Promising Voices. De leden komen veelal uit het Groene Hart, maar ook van daarbuiten. Het koor wordt ondersteund door geluidsman Remco van Mastrigt en een een combo van 3 bandleden. Het combo bestaat uit Björn Hoogenes (piano), Sven Rozier (drums) en Eric Verschuur (basgitaar).

De  ”Bijbelse boodschap”: het doorgeven van Gods liefde, dragen wij uit door zang en muziek.

We zingen zowel enthousiaste uptempo liederen, als ook meer ingetogen nummers. Jaarlijks zijn we op verzoek aanwezig bij vele kerkdiensten in de regio en verzorgen onze muzikale bijdrage.

We delen ons enthousiasme ook op andere manieren: we geven speciale concerten en verzorgen optredens op bijzondere locaties, bijvoorbeeld in ziekenhuizen of instellingen.

De Volkskerstzang is een fenomeen in de regio. Het is een jaarlijks terugkerend hoogtepunt voor ons koor. Tijdens meerdere kerstconcerten, in de Dorpskerk te Bodegraven, kunnen gasten genieten van ons gevarieerde kerstrepertoire in een sfeervolle ambiance.

In 2007 gaven we een theaterconcert in het Castellum te Alphen a/d Rijn ter gelegenheid van onze Cd ‘All for One’. In 2008 brachten we een Kerst Cd uit, getiteld ‘Kerst te midden van duizenden lichtjes’.

In mei 2009 vierden we ons 15-jarig jubileum met een feestelijk jubileumconcert in de Sporthoeve in samenwerking met het Jostibandorkest uit Zwammerdam.

En op 6 november 2012 was de presentatie van onze kerst(musical) Cd “Dit Kind Immanuël” in Fort Wierickerschans.

Het 20-jarig jubileum van Promising Voices hebben wij op 21 juni 2014 gevierd in de Ontmoetingskerk te Bodegraven.

Op 10 november 2015 hebben wij onze medewerking verleend aan een benefietconcert van Christelijk Waddinxveens Mannenkoor “De Gouwestem” onder leiding van Martin Mans. Dit benefietconcert vond plaats in de St. Jan te Gouda.

In 2016 organiseerden we voor het eerst een Paaszang in de Dorpskerk.

In 2017 hebben we de paasmusical “Christus mijn Verlosser leeft” van Leon van Veen en Erwin de Vos uitgevoerd. RTV Bodegraven heeft deze uitvoering gefilmd en Leon heeft een cd uitgebracht. Opnames terug te zien op Youtube.

In 2019 vierden we ons 25-jarig bestaan.

Covid zorgde er in 2020 en 2021 voor dat we op zoek zijn gegaan naar alternatieve manieren van samen zingen. We hopen dat samen zingen in 2022 weer steeds meer mogelijk wordt!

Onze mensen

Sven Rozier

Drums

Bjorn Hoogenes

Pianist

Eric Verschuur

Basgitaar