‘U zij de glorie!’ klonk het zaterdag 23 maart luidkeels uit ruim 550 monden van koren en publiek. Interkerkelijk koor Promising Voices en gospelkoor El Shaddai verzorgden in de Ontmoetingskerk de Paaszang 2024 met het thema ‘Together we sing hallelujah’.

Beide koren namen, onder leiding van dirigent Leon van Veen, het publiek mee in het paasverhaal. Van de kruising tot de wederopstanding van Jezus, het Lam van God. Tijdens ‘Gethsemane’ zong Promising Voices ‘Uw wil zal gedaan worden.’ Nog steeds is er veel duisternis om ons heen, maar als wij vertrouwen op God dan leidt Hij onze weg. Bij het indrukwekkende ‘The day he wore my crown’ zongen de koren over dat Hij Zijn leven gaf om onze dood te overwinnen.

Bezoekers werden meegenomen in de blijdschap over de opstanding. El Shaddai zweepte het publiek op met de musicalvariant van het Hallelujah van de Messiah. De koren zongen vervolgens dat Christus mijn Verlosser leeft. Na het originele Hallelujah uit de Messiah ging Promising Voices tot slot los met Alive forever amen!

Naast de 120 koorleden genoten ook de aanwezigen van het concert. “Wat was het prachtig,  schitterend mooi! Niet alleen de zang, maar ook de muzikale begeleiding.” “Zo prachtig met de 2 koren. Ik hoorde vele keren wauw!” “Wat een volume! Wij hebben genoten van jullie!” Voorzitter van Promising Voices Esther Kevelam kijkt met een dankbaar gevoel terug op het concert: “Om in zo’n goedgevulde kerk het verhaal van Pasen te mogen bezingen, samen met El Shaddai, was heel fijn om te kunnen doen. We hopen dat we mensen hebben mogen raken.”

Heb je de Paaszang gemist of wil je deze nog eens terugzien en -luisteren? BR6 heeft opnames gemaakt. Op eerste en tweede Paasdag worden deze uitgezonden.

Zondag 31 maart is Promising Voices opnieuw te horen in de Ontmoetingskerk tijdens de Paasmorgendienst van de Protestantse wijkgemeente Emmaüs. De dienst start om 10:00 uur. Zingen voor de dienst begint om 9:50 uur. Hartelijk welkom!

Foto’s: ArieneFotografie

© 2015 Promising Voices | Interkerkelijk koor | Cookiebeleid
Top
Volg ons: