Ergens in een stille nacht is er voor ons een Kind geboren. Een Koning, Vredevorst, onze Redder! Die boodschap verkondigde Promising Voices zaterdag 16 december tijdens de Kerstzang. De afgeladen Dorpskerk was tot twee keer toe het toneel van dit traditionele kerstconcert met als thema ‘For unto us’.

Kerst begon klein, zo ook in de Dorpskerk, met het speciaal voor deze Kerstzang geschreven lied ‘Kind van de Allergrootste’. Ds. Erick Versloot nam de aanwezigen mee in de moeizame weg naar kerst en de vertwijfeling bij Jozef. Het koor zong vervolgens over Maria op weg naar Bethlehem en het indrukwekkende a cappella uitgevoerde ‘No room’.

Onder leiding van dirigent Leon van Veen bracht het koor het prachtige ‘Somewhere in your silent night’ ten gehore. Voor sommigen is die stille nacht de pijnlijke waarheid. Niet alleen voor mensen in Oekraïne, Israël en Gaza, maar misschien ook dichterbij huis. Juist ook voor die mensen is Zijn Zoon geboren. Voor hoop, liefde en vrede. Daarop volgde het nummer met de vraag ‘Wie is Hij voor jou?’. Voor alle 750 bezoekers en 70 koorleden is het antwoord op die vraag verschillend, en zet je aan het denken.

Niet alleen het koor en muzikanten schitterden op het podium. In tegenstelling tot voorgaande jaren kwamen de solisten zaterdag uit het koor zelf: Arwin Roos, Lianne Stolwijk en Marijke Verhoeven. Met z’n drieën én het koor eindigden ze met ‘Het Licht van de wereld is de reden voor kerst’ (‘Christmas day’), een feest op zichzelf, het plezier spatte er vanaf. Als toegift sloot het koor het concert af met het swingende ’t Is a wonderful thing’.

Esther Kevelam, voorzitter van Promising Voices, kijkt vol trots terug op deze editie van de Kerstzang. “Als je ziet dat we, juist in deze tijd, met zoveel mensen bij elkaar kerstmis mogen vieren en bezoekers mogen raken, dan geeft ons dat als koor een heel dankbaar gevoel. Ook als je de eerste reacties op het concert hoort.”

“Mooi en sfeervol”, “Het heeft me echt geraakt” en “Ik heb regelmatig met kippenvel en tranen in mijn ogen zitten kijken”. “Genoten van een ontroerend mooie uitvoering. Echt prachtig!” “Geweldige solisten!” “Heel mooi gezongen, in elkaar gezet en een paar nummers kwamen echt binnen. Instrumentaal was ook schitterend.”

Heb je ‘m gemist of wil je de Kerstzang nog een keer beleven? BR6 heeft opnames gemaakt en tijdens Kerst zal de avonduitvoering door hen worden uitgezonden op 24 december om 13.00 en 19.00 uur en op 25 en 26 december om 13.00 uur en 21.00 uur.

Foto’s: Ariene fotografie

© 2015 Promising Voices | Interkerkelijk koor | Cookiebeleid
Top
Volg ons: